Întrebări și răspunsuri juridice
Forum - Consultanță notarială
Un forum dedicat celor care au întrebări legate de acte notariale, succesiuni, contracte, procuri sau legalizări. Participă, întreabă, primeşte răspunsuri clare şi profesioniste.
Cauți răspunsuri?
Găsește rapid informația dorită
Se mai scade onorariul de la antecontract ? Regula actuală OMJ 177/C/2024
Bună ziua. Urmează să semnez un antecontract de vânzare-cumpărare la notar și aș vrea să știu dinainte cum se aplică regula actuală privind onorariul.
Am citit informații diferite pe internet despre deducerea onorariului de la antecontract la contractul final de vânzare-cumpărare. Unele explicații par să se bazeze pe vechiul OMJ nr. 46/C/2011, iar eu aș vrea să știu ce se aplică în prezent, potrivit OMJ nr. 177/C/2024.
Dacă semnez antecontractul și apoi contractul final de vânzare la același birou notarial, se mai scade onorariul plătit pentru antecontract din onorariul contractului final?
Mulțumesc pentru lămuriri,
Ai nevoie de o confirmare rapidă?
Trimite-ne un email la contact@notariatstoica.ro sau contactează-ne telefonic la numărul +40 722 222 281 și primești un răspuns rapid cu lista de acte, pașii și taxele aplicabile.
Bună ziua,
Da. Potrivit normelor actuale privind onorariile notariale, aprobate prin OMJ nr. 177/C/2024, onorariul achitat pentru antecontract / promisiunea de vânzare-cumpărare se deduce din onorariul contractului final de vânzare-cumpărare, dacă ambele acte sunt autentificate la același birou notarial.
Prin urmare, dacă antecontractul este semnat la SPN Stoica S. Eduard & Asociații, iar contractul final de vânzare-cumpărare se autentifică tot în cadrul biroului nostru, onorariul achitat pentru antecontract se ia în calcul și se deduce /se scade din onorariul final al vânzării.
Este important de făcut diferența între informațiile vechi care circulă încă online, bazate pe vechiul OMJ nr. 46/C/2011, și reglementarea actuală. În prezent se aplică OMJ nr. 177/C/2024.
Pentru un calcul aplicat înainte de semnarea antecontractului, ne puteți transmite documentele și datele tranzacției la adresa de e-mail contact@notariatstoica.ro.
Zi frumoasă,
Notariat Stoica S. Eduard & Asociații, Piața Romană, Sector 1, București
Telefon: +40 722 222 281 | E-mail: contact@notariatstoica.ro
Răspunsul tău
Ultima postare: Cine plateste antecontractul? Postări recente Postări necitite Etichete
Pictograme forum: Forumul nu conține postări necitite Forumul conține postări necitite
Pictograme: Nu s-a răspuns Răspuns Activ Fierbinte Fixat Neaprobat Rezolvat Privat Închis